Akikkel együtt dolgozom - 1. rész: A csapatom

Mint a legtöbb dolog, egy jó fotó is csapatmunka eredménye. Bár a fotósé az utolsó mozzanat, amikor lenyomja a gombot a fényképezőn, és elkészíti az utómunkát a képeken, az előtte lévő fázisok, a fotóalany “csinosítása” legalább olyan fontos összetevő a végeredmény szempontjából. Sokszor én sem egyedül dolgozok ki minden részletet, hanem külön fodrász, sminkes és stylist felel azért, hogy a lehető legjobban (és legtermészetesebben) nézzetek ki a fotókon, amiket készhez kaptok. Hogy kik ezek a csodás emberek, akik nélkül nekem sem menne? Bemutatom a kis csapatom tagjait:


Fotó: Just Stay Natural


Zita 2013-ban végzett Páll Adrienn smink iskolájában, mottója alapján “a szépség a szenvedélye”. Akár alkalmi sminkről van szó, akár sminkoktatásról, mindig az a célja, hogy az embereket közelebb hozza önmagukhoz, összhangot teremtsen a smink és viselője között. Építész tanulmányaiból fakadóan nagyon precíz, törekszik a harmóniára, a számtalan divat- és portréfotózás során pedig kitanulta, hogyan tudja a nagy tudását a színekről, árnyékolásról, formálásról a kamera előtt is érvényesíteni.

Zitával nagyon sok projektben és fotózáson vettem már részt, szeretem a visszafogott stílusát, és ahogyan a színekhez viszonyul. Színtanácsadóként abszolút színhelyes sminkeket készít, és nagyon inspirál engem a közös munka legyen szó egy business vagy élmény fotózásról, vagy kreatív projektről. Zita nyugodt jelleme mindig kihat az ügyfelekre és rám is, és a kedvenc pillanatom mindig az amikor meglátjátok a kész sminket és azt mondjátok, hűűű de szép vagyok!


Mire kérheted fel? Esküvői smink, smink fotózásra, alkalmi smink, színtanácsadás vagy a nagy sikerű sminktanácsadásra is. Zitát itt tudod elérni, vagy megnézni a többi munkáját is:


WEB | FB | IG


Ági szerint a smink szuper lehetőség arra, hogy a legjobb arcodat mutasd meg a számodra fontos eseményeken. Számára a smink, nem csak egy réteg az arcon, hanem segítség ahhoz, hogy a pozitív vonások kihangsúlyozásával tökéletes legyen az összkép magunk és mások számára. Természetesen mindez csak akkor működik, ha a belsőnkkel összhangban áll a külsőnk. De ami igazán lényeges, az a játék, a színek variálása mert ő hisz abban, hogy a megszokott arc mögött ezernyi lehetőség vár.


Ágival nagyon régóta dolgozom együtt, szinte a kezdetek óta. Mindketten imádjuk a nőket átvarázsolni úgy, hogy közben megmaradnak önmaguknak. Izgalmas fotózások és projektek vannak már mögöttünk, a fenti képösszeállításban is látható, milyen sokféle hangulatot fotóztunk már együtt. Vele a munka mindig a nevetésről, csacsogásról is szól, igazi női körré változunk arra a pár órára. Nála is természetesen elengedhetetlen a wow érzés, amikor a tükörbe néztek a smink és frizura elkészülte után. Én meg imádom ezeket a mosolygós arcokat fotózni.


Milyen sminket készít neked? Esküvői, alkalmi, nappali, fotózáshoz vagy egyéb megjelenéshez. Ágit itt tudod elérni, vagy megnézni a többi munkáját is:


WEB | FB | IG


Edit a banki múlt után talált rá a szenvedélyére a divat iránt, ez vitte arra, hogy elvégezze a Budapesti Divatiskola személyi stílustanácsadó szakát 2017-ben. Hitvallása, hogy a stílus az egyéniségből fakad, ami mindenkiben ott van, csak nem feltétlen tudja, milyen eszköztárral mutassa meg. Ennek a felfedezésében segít annak, aki úgy dönt, igénybe veszi a szolgáltatásait.

Smink és frizura: Szlameniczky Zita


Edittel több kreatív projekten is részt vettem már, valamint a Style me fotózás csomag egyik stylistja is. A fenti képeken is Edit állította össze a szetteket, és ezek mindig adnak egy pluszt az elkészült sorozatnak. Szeretem a dinamizmusát, az izgalmas párosításait, és hogy ő is olyan maximalista mint én. És egy fotózás kedvéért képes varrni egy kelléket, rózsaszírmot ragasztani a pólóra, vagy velem együtt állni a növények között, mert éppen azt találtuk ki, hogy a pálmaházban fotózunk.

Smink: Szlameniczky Zita, Frizura: Hajda Nóri, Herbert Kornél, Styling: Somogyvári Edit


Imádtam a fenti képek készítését, Edittel mindig öröm dolgozni. Edit segítségét kérheted többek között stílustanácsadás, színtanácsadás, gardróbrendezés, és üzleti stílustanácsadás terén is. Kérdésed van? Itt léphetsz kapcsolatba Edittel vagy nézheted meg a többi munkáit:


WEB | FB | IG


Olívia 2013-ban végzett stylist szakon Budapesten a Werkakadémián, azóta foglalkozik személyi stílustanácsadással. Évekig dolgozott együtt Lakatos Márkkal, 2017-től pedig országos nézettségű tévésorozatok, forgatások rendszeres meghívottja, ahol a háttérben a szereplőket stylistként segíti tapasztalatával. Az személyes tanácsadásban értékeli, hogy az egy csendesebb, bensőségesebb folyamat. Közel áll hozzá egymásra hangolt, tudatos együttműködés, mert szerinte ez segít abban, hogy a közös munka során mindvégig támogató figyelemmel tudja végig kísérni vendégeit azon az úton, amit célként tűztek ki önmaguknak.

Smink: Szlameniczky Zita, Frizura: Hajda Nóri, Styling: Szabó Olívia


Olíviával szintén kreatív és style me portfólió fotózásokon is dolgoztam együtt, nagyon nőies a stílusa és gyorsan ráhangolódik az ügyfelekre. Egyik kedvenc divatfotós anyagomat is vele készítettük közösen, még jó pár évvel ezelőtt.

Smink és frizura: Rédli Ági, Styling: Szabó Olívia


Ha szeretnél Olíviával kapcsolatba lépni, vagy érdekelnek a további munkái, itt tudod megnézni:


WEB | FB | IG


Fotó: Molnár Dani és Bankó Adrienn


Nóri 2014 óta a szakma szerelmese. 2019 óta a Vän Salonban dolgozik, a mai napig örömmel. A célja, hogy személyre szabottan olyan frizurákat alkosson a vendégeinek, ami kiemeli egyedi szépségüket és legelőnyösebb vonásaikat. Akkor elégedett, ha a vendégei magabiztosabban távoznak, mint ahogyan leültek elé a székben. A divatvilág inspirálja, sok új projektben vesz részt, szeret kibontakozni a csapatmunkában is.

Smink: Szlameniczky Zita, Frizura: Hajda Nóri


Nórival több izgalmas projekten is részt vettem, például a fenti ékszerkollekció fotózáson is. Szeretem, hogy remekül elkészíti olyanra a frizurát, ami az adott feladat megkövetel. A lenti képek pedig Molnár Timi Színtípusok c. könyvéhez készültek.

Smink: Szlameniczky Zita, Frizura: Hajda Nóri


Milyen eseményekre készíti el a hajadat? A szalonban bármire, amire kéred, esküvőre fotózásra, alkalmakra vagy ha éppen egy különlegesebb hajra vágysz akár magadnak vagy egy fotózásra. Ha szeretnél Nórival kapcsolatba lépni, vagy a munkáit megnézni akkor kattints ide:


WEB | FB | IG


Az évek során nagyon sok emberrel dolgoztam, és nem is került be mindenki ebbe a válogatásba, de ugyanúgy hálás vagyok nekik, hogy együtt dolgozhattunk. A szűk csapatomnak őket tartom, de még a partnereimről nem is esett szó, erről szól majd a cikk második része, amit itt olvashatsz.


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
  • Twitter - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • RSS - Grey Circle

ALL RIGHTS RESERVED BY JOUCA PORTRAITS  | 

 |  NAIH - 129526